Kurssimaksut ja alennukset

KURSSIMAKSUT

Kurssimaksu on määritelty kurssikohtaisesti kurssin kokonaistuntimäärän ja kustannusten perusteella. Kurssimaksu on ilmoitettu kunkin kurssin kohdalla opinto-ohjelmassa. Kurssista lähetetään lasku postitse kotiosoitteeseen. Muistathan huolehtia maksut ajallaan. Maksamattomat kurssimaksut menevät perintään.

Jos opiskelija keskeyttää kurssin, kurssimaksua ei alenneta eikä palauteta. Kurssimaksu palautetaan opiskelijalle vain kurssin peruuntuessa tai jos opiskelija ei voi osallistua kurssille opiston kurssiin tekemän muutoksen vuoksi.

OPINTOPASSI

Opiskelijalla on mahdollisuus hankkia opistopassi (120 €), joka oikeuttaa opiskeluun enintään neljällä kurssilla koko lukuvuoden ajan lukuun ottamatta muutamia erikseen mainittuja kursseja. Opintopassiopiskelijaksi ilmoittaudutaan kurssinumerolla 999 999. Opintopassilla opiskelevan on lisäksi ilmoittauduttava kaikille haluamilleen kursseille opiskelijaksi. Passiin sisältyvät kurssit kuitataan maksetuiksi ennen laskutusta, joten ilmoitathan toimistoon, mitkä kurssit haluat sisällyttää opintopassiisi. Mikäli opintopassiin sisällyttämäsi kurssi peruuntuu, voit halutessasi valita tilalle toisen ilmoittamalla siitä toimistoon (ei kuitenkaan enää laskutuksen jälkeen).

OPINTOSETELI

Opintosetelietuus on tarkoitettu opistoalueen kuntien asukkaille. Etuuden voi saada maahanmuuttaja, työtön, seniori (= 63 vuotta täyttänyt) tai eläkeläinen. Opintoseteliavustus on kohdistettu erikseen määritellyille kursseille, joiden otsikossa merkintä: opintosetelikurssi.  Etuuteen oikeutetun opiskelijan kurssimaksuun opisto tekee automaattisesti opintosetelialennuksen laskutuksen yhteydessä. Opintopassista ei saa opintosetelialennusta.

LIIKUNTA- JA KULTTUURIEDUT

Kurssimaksun voi maksaa myös liikunta- tai kulttuurieduilla (ePassi, Smartum tai Edenred). Ole yhteydessä opiston toimistoon, jos haluat käyttää niitä kurssimaksuun.  Henkilöstöedut ovat saajalleen henkilökohtaisia, eikä niitä voi käyttää esim. lapsen tai muiden perheenjäsenten kurssimaksuihin. Liikunta- ja kulttuurietujen käyttö ei ole mahdollista takautuvasti kurssimaksujen laskutuksen jälkeen.

KAIKUKORTTI JA YSTÄVÄNKORTTI

Mikäli sinulle on myönnetty Kaikukortti, pääset osallistumaan kahdelle valitsemallesi kurssille  / lukuvuosi ilman kurssimaksua. Opintopassin ja joidenkin erikseen mainittujen kurssien maksamiseen Kaikukorttia ei voi käyttää. Ilmoittaudu kursseille puhelimitse. Ystävänkortin avulla kehitysvammaisen henkilön ystävä / tukihenkilö pääsee maksutta mukaan kurssille.